Parken

Hoewel de meeste mensen Disneyland Parijs als een geheel zien als ze een busreis Disneyland boeken, bestaat het park eigenlijk uit twee verschillende parken. We hebben het dan over het alom bekende Disneyland Park en het minder bekende Walt Disney Studios Park. De parken liggen tegenover elkaar, dus is het niet vreemd dat dit soms verwarring kan opleveren.

Disneyland Park
Eigenlijk iedereen bezoekt sowieso het Disneyland Park. Dit is het park dat al langer bestaat en waar de bekende Disney figuren rondlopen en het Disney kasteel staat. De meeste busreizen zijn inclusief een hotel en een kaartje voor dit grotere park. De meeste Disney figuren zijn in dit deel van het park te vinden en ook de bekende optochten vinden hier plaats.

Disneyland Park

Walt Disney Studios Park
Het Walt Disney Studios Park wordt vaak gezien als extraatje en wordt dus niet door iedereen bezocht. Let er ook op dat niet alle Disney busreizen inclusief een kaartje voor dit park zijn. Dit park is een stuk kleiner en minder gericht op Disney figuren en wat meer voor tieners en ouders. Zo zijn hier wat meer spectaculaire attracties te vinden zoals de Rock ‘n’ Roller Aerosmith achtbaan en de Hollywood Tower.

Walt Disney Studios Park

Ga je maar 1 dag met de bus naar Disneyland? Dan is het ook absoluut niet nodig om een kaartje voor allebei de parken te kopen. Je kan je namelijk gemakkelijk een dag vermaken in enkel het Disneyland Park. Ga je meerdere dagen of bestaat je gezelschap voornamelijk uit tieners en volwassenen? Dan raden we zeker aan ook het Walt Disney Studio Park te bezoeken.